OM GREENLIGHT

Kolla in vår MoodBoard!

Green Light AB startade 1993 med att sälja ekologiska kläder i en butik i Lund. Förutom att kläderna var tillverkade i en bomull som var odlad ekologiskt så höll tyget en mycket hög kvalitet, jag har personligen kvar en t-shirt som jag fortfarande använder. Butiken fanns kvar under 1994, därefter såldes plaggen på postorder några år.

HÅLLBARHET Hösten 2014 gjorde vi en ny /omstart och erbjuder sedan dess ekologiska plagg som också är hållbart producerade för kvinnor som tycker om klassisk stil med rena linjer. Plagg som kan vara favoriter länge! Plaggen är tillverkade av ekologiskt odlad bomull eller av andra ekologiska material, såsom lin, silke, lyocell, cashmere, ull och hampa. Utmärkande för våra kollektioner är att de håller en vacker design och hög kvalitet. 

Plaggen är socialt hållbart tillverkade, oftast i Europa, och även här i Sverige.

MÄRKNING:  GOTS, Global Organic Textile Standard är en internationell märkning som anger att plagget är av ett ekologiskt material och hållbart tillverkat. Många av våra plagg har denna märkning.

VÅR FILOSOFI   Hållbarhet totalt sett är ett ledord för oss. Våra plagg är noga utvalda för att hålla våra krav på design, elegans och hög kvalitet. Ekologiska materialval, närproducerade plagg, kan användas länge då stil och färgval är av mer klassisk karaktär. 

ENKEL KLASSISK STIL   Hög kvalitet innebär att plaggen kan användas år efter år. Stilen är enkel, klassisk och elegant, så att plagget fortsätter att vara en favorit länge!

FAMILJEFÖRETAG Vi är ett litet familjeföretag och tillhör ingen kedja. Inköp görs personligen av ägaren.

WoolCottonSilk-647x276