Våra varumärken

Här beskriver vi hur våra leverantörer arbetar med ekologi och hållbarhet

Asquith

Finns i England och tillverkar i Turkiet, en familjedriven produktion, som är GOTS-märkt. Material är ekologisk bomull (GOTS), bambu eller bambor (som är en mix av ekologisk bomull, bambu och lite elastan.

Lanius

Finns i Tyskland. Tillverkar i olika länder men alltid med justa villkor. Är GOTS-certifierade och använder material som är kontrollerade av oberoende institut såsom CERS och Control Union. De känner varje produktionsenhet personligen och besöker dem regelbundet. De ser hållbar utveckling som en process och följer en vision: en perfekt kombination av ekologiska material och justa arbetsförhållanden. Använder huvudsakligen certifierade och kontrollerade material såsom ekologisk bomull, ekologisk denim, ekologiskt silke och ekologiskt lin.

ARMEDANGELS

Finns i Tyskland. Tillverkar i t ex Portugal och Turkiet. De använder enbart hållbara material som ekologisk bomull, ekologiskt lin, ekologisk ull, återvunnen polyester, Lenzing Modal och Tencel. GOTS certifierade sedan 2011. Organisationer som Fairtrade och Fair Wear Foundation hjälper dem att implementera sina höga tillverkningsstandard.

Werner Schuhe

Finns i Tyskland. Tillverkar bl a i Ungern i läder från Europa. Kromfritt och vegetabiliskt garvat läder.

Päälä

Finns i Holland. Deras t-shirts trycks för hand i Amsterdam. Tillverkar i Indien, i ekologisk bomull, Tencel, Lenzing Modal. Färgen de använder för trycket är vattenbaserad vilket är det mest miljövänliga. Den bomull som används är alltid GOTS certifierad. De använder materialmixning med ekologisk bomull med de mycket miljövänliga Tencel Lyocell and Modal viskose (Lenzing), hampa, lin och den naturligt hållbara bambun. Alla deras leverantörer är medlemmar i Fair Wear Foundation. 

Tranquillo

Ekologisk bomull och mycket är GOTS-certifierat. Finns i Tyskland. Producerar i Indien och Nepal, fair produktion med hög social standard och utan barnarbete, har arbetat med leverantörerna i många år. 

Greenergrass

Finns i Tyskland. Tillverkar i Slovenien. Naturgummi. 

 Mariedal design

Finns i Sverige, tillverkar i Sverige. Använder ull, deras garn är inte malbehandlat, de avstår den behandlingen då den innefattar olika typer av kemikalier som tär på både miljö och människa. Ullen uppfyller certifierad Blue sign samt har klassificeringarna Textiles Vertrauen och Wool Nibble.

Schweikardt

Finns i Tyskland. Ekologisk bomull och ekologisk ull, GOTS. Tillverkar i Tyskland.

Jalfe

Finns i Danmark, tillverkar i Danmark och Baltikum. Ekologisk bomull.

Swedish stockings

Strumpbyxor och sockor tillverkade av avfall från annan nylonproduktion. Tillverkning i Italien. Genom att aktivt arbeta med att minska deras produktions miljöpåverkan har de hittills lyckats med:

  • 87,6% MINSKAD ENERGI FÖRBRUKNING
  • 18.M3 MINSKAD VATTENFÖRBRUKNING PER TON GARN
  • EN STOR DEL AV VÅR PRODUKTION ÄR SOLCELLSDRIVEN
  • VÅR FABRIK ÄR EN S.K "ZERO WASTE" FABRIK SOM INTE GENERERAR NÅGOT AVFALL
  • ALLT VATTEN SOM ANVÄNDS VID FÄRGNINGEN RENAS OCH ÅTERANVÄNDS
  • TUSENTALS STRUMPBYXOR HAR ÅTERVUNNITS I VÅRT ÅTERVINNINGSPROGRAM

Organic socks

Sockor i ekologisk bomull som också är GOTS. Tillverkar i Indien och 1% av försäljningen går till flickors utbildning i Pakistan.